9 nov. 2010

Kyrkomötet debatterar Nattvardens bröd och vin

Sammandrag av debatten

del 1 av 2:del 2 av 2:Dagen, Kyrkans Tidning

2 kommentarer:

Håkan Nilsson sa...

Beträffande vin eller saft. Är man frälst så är man också fri från spritbegär.Den här debatten är helt onödig om församlingen fungerar som det är meningen, nämligen att hjälpa människor ut i frihet.Jag har själv varit alkoholist men har absolut inget problem med vin i nattvarden. Den som Jesus göt fri är verkligen fri. men den som i egen kraft avhåller sig är inte fri

Anonym sa...

Det resonemang som Håkan Nilsson för fram i sin kommentar skulle jag, å det starkaste ta avstånd ifrån. Det finns ingenting som säger att en personlig tro på Kristus måste leda till att spritbegär, per automatik, upphör. Resonemanget tycks, för mig rotat, i en väckelsekristen kontext där människans komplexitet både som syndare och rättfärdig inte tas hänsyn till.


En personlig tro på Kristus kan leda till mycket. Somliga kan, ur år av meningslöshet och depression, äntligen komma ur det. Somliga kan efter år av missbruk bli fria. Men det resonemang som Håkan Nilsson använder att tron på Jesus leder till problemfrihet måste man ta avstånd från. Läs gärna vad Herrens apostel skriver i Rom 7.