5 juli 2010

Bloggtips #8: Apologetics 315

Bloggtips #8 blir Apologetics 315 av Brian Auten. Bloggen/sidan innehåller löjligt mycket inom området apologetik.

2 kommentarer:

Anders Branderud sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anders Branderud sa...

Hemsidan som du citerar tipsar om en bok av Lee Strobel. Jag läste hans bok ”Fallet Jesus” för många år sen när jag var hängivet kristen.

Då visste jag inte att den historiska personen som det står skrivet om i originalversionen av det som förvrängdes till ”Matteusevangeliet” hette Ribi [det var hans titel] Yehoshua. Hans namn redigerades av hellenister till ”Jesus”.

Ribi Yehoshuas – Messias - ursprungliga undervisning var i enlighet med direktiven i ”Moseböckerna” och den förvrängdes sedan av hellenister [not 1]. Den förvrängda undervisningen finns nu att läsa i ”Matteusevangeliet”. Ribi Yehoshuas – Messias - efterföljare hette Netzarim [försvenskat till ”nasaréer”] och de gjorde sitt bästa att praktisera direktiven i ”Moseböckerna” icke-selektivt; och för att följa Messias idag krävs det att man gör sitt bästa att praktisera direktiven i ”Moseböckerna”.
Hans efterföljare Netzarim och dem kristna var helt diametralt skilda rörelser i motstånd med varandra. [not 2]

Denna forskning har gjort , samt studier i den judiska Bibeln på hebreiska, att jag istället praktiserar Ribi Yehoshuas – Messias – religion – judendom.

Not 1:
Länk

Not 2: Alla uttalanden bevisade på Netzarim